“Twee kinderen is genoeg”, vindt de Egyptische regering

Geen welvaartsstaat

De regering vindt de exponentiële bevolkingsgroei in Egypte zorgwekkend. Deze week kwam er rapport uit waarin staat dat als Egyptenaren zo doorgaan, met 160 miljoen zijn in 2050. Dat is 54 miljoen meer dan nu. Vandewalle: “Dat betekent dat er half jaar een miljoen Egyptenaren bijkomen. Die overbevolking zorgt voor grote druk op de infrastructuur, woning- en arbeidsmarkt, die niet harder groeit dan de bevolking.”

Ondanks verwoede pogingen van de overheid, blijft de bevolking zich voortplanten. Vooral op het platteland kunnen families soms zelfs zestien kinderen hebben. “Egypte is geen welvaartsstaat zoals in Nederland of België. Het enige opvangnet is de familie. Als je ziek bent, ga je niet naar een verzorgingshuis toe, maar naar je kinderen die voor jou gaan zorgen. Het hele systeem is gebaseerd op de steun die krijgt van je familie. Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer handjes die kunnen helpen.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *