Elly André | NPO Radio 1

Politieke interesse

De meeste 19-jarige vinden de politiek maar saai en iets voor oude mensen, voor Elly is dat anders. “Mijn Interesse komt met het feit dat politiek de plek is waar de keuzes worden gemaakt die iedereen iets aangaat. Als je iets wilt veranderen aan de wereld, wat ik heel graag wil doen beginnend bij Apeldoorn, dan moet je iedereen kunnen bereiken en als politici maak je beleid dat voor iedereen is.”

Van jongs af aan heeft Elly en haar familie veel ongelijkheid meegemaakt, dat is juist haar motivatie om echt iets te veranderen aan de wereld. “Op de basisschool werd ik onder geadviseerd met de reden dat mijn ouders een migratieachtergrond hebben en de Nederlandse taal niet goed genoeg beheersen. Hierdoor zouden ze mij niet goed kunnen helpen met huiswerk, daarom dat ze mij naar een lager niveau hebben gestuurd en dat terwijl mijn cijfers goed waren.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *