Lief: huisbazen introduceren 13e huurmaand

Vanwege de hoge inflatie introduceren veel verhuurders een 13e huurmaand. In de praktijk houdt dit in dat huurders in december twee keer zoveel huur betalen. Ook vragen veel verhuurders een kerstbonus. Huurders moeten in dat geval eenmalig een set gourmetpannetjes of een cadeaubon aan hun huisbaas geven.

“Ze hebben dit jaar goed gehuurd dus dan is een 13e maand huur niet meer dan redelijk”, vertelt een verhuurder uit Tilburg. “Het is fijn als huurders even wat extra’s doen voor de feestdagen. En dan verwacht ik wel wat originelers dan een doos met kersen op sap, soepstengels en ragout. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *