Zoetermeer herdenkt slachtoffers corona op deze plek | Zoetermeer

‘Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd’. Met een bordje met die tekst en een nu nog jonge boom heeft Zoetermeer een plek om coronaslachtoffers te herdenken.

De beuk en het bordje staan in Park Palenstein, het parkje tussen Dorp en Palenstein, bij het Beatrijspad. ‘Veel wandelaars en fietsers maken gebruik van de omliggende paden waardoor de boom goed zichtbaar en bereikbaar is’, laat wethouder Marijke van der Meer weten.

Het virus dat eerst China en daarna de hele wereld in zijn greep hield bereikte Nederland bijna drie jaar geleden. In het voorjaar van 2020 beleefde het land de eerste gedeeltelijke lockdown. Volgens bericht van de gemeente telde het RIVM in Zoetermeer tot nu toe 84 doden door corona, maar daarbij moet worden aangetekend dat het aantal COVID-19-sterfgevallen waarschijnlijk hoger liggen omdat er geen meldingsplicht is.

De boom komt er op initiatief van GroenLinks, CDA en PvdA. Wethouder Van der Meer onthulde de boom daarom samen met vertegenwoordigers van die partijen. Gekozen is voor een hopbeuk, een boom uit de berkenfamilie die 15 meter hoog kan worden.

Zoetermeer

Ontvang een melding als er nieuws is uit/over Zoetermeer

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *