Geweld tegen politieagenten toegenomen | NPO Radio 1

Veruit de meeste meldingen betreft belediging, wederspannigheid (verzet bij aanhouding) en woordelijke bedreigingen. Het aantal meldingen van mishandelingen zoals bijten, krabben en kopstoten nam toe, als ook het gooien met vuurwerk, inrijden op een agent en poging tot doodslag. De meeste meldingen komen van agenten uit Oost-Nederland, Den Haag en Rotterdam. De minste meldingen uit Zeeland-West-Brabant.

Het Misdaadbureau

De eerste aflevering van Het Misdaadbureau is op vrijdagavond 6 januari te horen tussen 19.00 uur en 20.00 uur op NPO Radio 1 en zal in het teken staan van geweld tegen politie en hulpverleners. Maaike Timmerman: “Wekelijks nemen we de luisteraars mee in de wereld van misdaad. Elke aflevering draait om een thema dat te maken heeft met onze veiligheid.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *